• Αιθέριο έλαιο Ύσσωπος Βιολογικό 10ml

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο του Ύσσωπου αποκτάται από τα άνθη του φυτού Ύσσωπου (Hyssopus officinalis) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό.  Το βιολογικό αιθέριο έλαιο του Ύσσωπου είναι ένα κατά κύριο λόγο κιτρινωπό προς πράσινο-κίτρινο υγρό. Έχει μια χαρακτηριστική, αρωματική και γλυκό-ξηρή μυρωδιά. 

Τα συστατικά του βιολογικού αιθέριου ελαίου του Ύσσωπου έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Ο Ύσσωπος και τα παρασκευάσματα του χρησιμοποιούνταν ήδη στον Μεσαίωνα ως γιατρικό και καρύκευμα. Τότε ήταν διαδεδομένη η χρήση του ως γιατροσόφι, σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Για το βιολογικό αιθέριο έλαιο του Ύσσωπου υπάρχει αρνητική αναφορά από την επιτροπή καθώς έχουν συμβεί αρκετές περιπτώσεις δηλητηριασμού λόγω κατάποσης. Στις μελέτες το βιολογικό αιθέριο έλαιο του Ύσσωπου επιδεικνύει ισχυρά αντιμολυσματικά, ιοκτόνα και βλεννολυτικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, σε ασθένειες της αναπνευστικής οδού (ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα, κυστίτιδα) το βιολογικό αιθέριο έλαιο του Ύσσωπου πρέπει να χρησιμοποιείται σε εντριβή, εισπνευστικά ή ως έλαιο μπάνιου. Βοηθάει επίσης στο μη αλλεργικό άσθμα διότι φαίνεται να έχει αντισταμινικές ιδιότητες. Ακόμη έχει θετική επίδραση στο συκώτι, και βοηθάει σε περίπτωση ελαφράς ηπατικής ανεπάρκειας, ηπατίτιδας και πτωχής πέψης.

Στην αρωματοθεραπεία το βιολογικό έλαιο του Ύσσωπου χρησιμοποιείται εξαιτίας των νευροτονωτικών και διεγερτικών του ιδιοτήτων κατά της νευρικής κατάθλιψης και του άγχους. Η εφαρμογή του μπορεί να γίνει μέσω αρωματικής λάμπας και ως προσθετικό σε έλαια μπάνιου και μασάζ.

INCI Name: Hyssopus Officinalis (Hyssop) Oil
 
Προσοχή: Οι πληροφορίες αυτές έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.  Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε έλαιο για θεραπευτικούς σκοπούς, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες.
 


Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Αιθέριο έλαιο Ύσσωπος Βιολογικό 10ml

  • Κατασκευαστής: Phytosophia
  • Κωδικός Προϊόντος: EO-HyssopBIO
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 22,50€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 18,15€