Το αιθέριο έλαιο Μαύρου Πιπεριού αποκτάται από το θρυμματισμένο καρπό της πιπεριάς (Piper nigrum) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό.  Το αιθέριο έλαιο Μαύρου Πιπεριού είναι ένα άχρωμο προς κίτρινο-πράσινο, μερικές φορές μπλε-πράσινο υγρό. Έχει μια ζεστή, πικάντικη και χαρακτηριστική πιπεράτη μυρωδιά. 

Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου Μαύρου Πιπεριού έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Η μαύρη πιπεριά χρησιμοποιούνταν για πάνω από 4000 χρόνια ως μπαχαρικό και ως φαρμακευτική ουσία. Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι το αιθέριο έλαιο έχει διεγερτικές επιδράσεις στα πεπτικά υγρά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση μη επαρκών γαστρικών υγρών ως αλοιφή ή έλαιο μπάνιου. Επιπλέον το αιθέριο έλαιο Μαύρου Πιπεριού έχει ισχυρή αναλγητική δράση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά του πονόδοντου ή του πόνου των μυών με εντριβές στις αντίστοιχες περιοχές. Το αιθέριο έλαιο Μαύρου Πιπεριού έχει αντισηπτική και βακτηριοκτόνα δράση εναντίον μεγάλου αριθμού βακτηριακών στελεχών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επικάλυψη ή έλαιο μπάνιου. Το αιθέριο έλαιο Μαύρου Πιπεριού λειτουργεί επίσης κατά των μυκήτων όπως ο Ασπέργιλλος.

Το αιθέριο έλαιο Μαύρου Πιπεριού χρησιμοποιείται από την αρωματοθεραπεία ως αφροδισιακό για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής ατονίας. Για τη χορήγηση του αιθέριου ελαίου Μαύρου Πιπεριού συνιστάται η χρήση ελαίων μπάνιου ή μασάζ και η αρωματική λάμπα. Η μυρωδιά του φαίνεται ότι προσδίδει μια ζεστασιά στον χώρο.

INCI Name: Nigrum Fruit Oil

Προσοχή: Οι πληροφορίες αυτές έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.  Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε έλαιο για θεραπευτικούς σκοπούς, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες.
 


Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Αιθέριο έλαιο Πιπέρι μαύρο βιολογικό 10ml

  • Κατασκευαστής: Phytosophia
  • Κωδικός Προϊόντος: EO-BlackPepper
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 17,20€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 13,87€