• Αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδο 10ml

Το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου αποκτάται από τους αποξηραμένους και αλεσμένους σπόρους του δέντρου (Myristica fragans) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό.  Το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου είναι ένα ως επί το πλείστον άχρωμο προς κίτρινο υγρό. Η μυρωδιά περιγράφεται ως πικάντικη και ευχάριστη

Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου από Μοσχοκάρυδο έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Παραδοσιακά, το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται για γαστρεντερικές ενοχλήσεις επειδή λέγεται ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες για την πέψη και όρεξη και βοηθάει στη διάλυση των αερίων στομάχου. Το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου επίσης έχει ισχυρές αναλγητικές ιδιότητες. Μπορεί να  χρησιμοποιηθεί επομένως ως αναλγητικό για γενικό πόνο, νευραλγία και ρευματισμό. Το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου θεωρείται επίσης ότι βοηθάει στην εμμηνόρροια και έχει μητροτονική δράση. Η μυριστικίνη που περιέχεται στο αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις.

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαταραχές μνήμης και έλλειψη συγκέντρωσης καθώς θεωρείται ψυχοτονικό και προάγει τη συγκέντρωση. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου θεωρείται αφροδισιακό.

INCI Name: Myristica fragrans (Nutmeg) Kernel Oil

 
Προσοχή: Οι πληροφορίες αυτές έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.  Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε έλαιο για θεραπευτικούς σκοπούς, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες.
 


Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδο 10ml

  • Κατασκευαστής: Phytosophia
  • Κωδικός Προϊόντος: EO-Nutmeg
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 8,30€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 6,69€