• Αιθέριο έλαιο Κυπαρίσσι 10ml

Το αιθέριο έλαιο από Κυπαρίσσι αποκτάται από τα νεαρά κλαριά, κοτσάνια και τις βελόνες του δέντρου (Cupressus Sempervirens) με την διαδικασία απόσταξης με ατμό.Το αιθέριο έλαιο είναι ένα διαυγές έως ελαφρώς κίτρινο υγρό, με πευκώδες άρωμα. 

Η επίδραση του αρώματός του, είναι καταπραϋντική. Η οσμή του συνήθως αναφέρεται ως εξισορροπιστική, καθιστώντας το κυπαρίσσι ιδανικό για τη χρήση του σε λύχνο, βοηθώντας το διαλογισμό. Μπορεί να αποκαταστήσει την ηρεμία σε ένα διαταραγμένο νευρικό σύστημα. Μας βοηθάει να ισορροπήσουμε και μας υπενθυμίζει να δώσουμε προσοχή στις ανάγκες μας.
Η θεραπευτική δράση του κυπαρισσιού είναι κυρίως στυπτική. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τραυμάτων, αιμορροΐδων (κιρσούς), καθώς και για την αναστολή της υπερβολικής εφίδρωσης (π.χ. ιδρωμένα πόδια, εμμηνοπαυσιακές εξάψεις). Επίσης, συνιστάται για το βήχα και τη βρογχίτιδα. Είναι καλό για το συκώτι και εξασφαλίζει τη βέλτιστη υγεία του, ρυθμίζοντας την σωστή λειτουργία της χολής, ενώ παράλληλα το προστατεύει από διάφορες λοιμώξεις.
Όσο αφορά στην ομορφιά, το κυπαρίσσι είναι καλή επιλογή για το λιπαρό δέρμα και τα μαλλιά. Επίσης έχει ένα πικάντικο και αρρενωπό άρωμα που μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τα συνθετικά αποσμητικά.

INCI Name: Cupressus Sempervirens (Cypress) Oil

 
Προσοχή: Οι πληροφορίες αυτές έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.  Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε έλαιο για θεραπευτικούς σκοπούς, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες.
 


Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Αιθέριο έλαιο Κυπαρίσσι 10ml

  • Κατασκευαστής: Phytosophia
  • Κωδικός Προϊόντος: EO-Cypress
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 7,00€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 5,65€