• Αιθέριο έλαιο Ρίγανη Βιολογικό Ελληνικό 5ml

Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης είναι ένα εξαιρετικό έλαιο ικανό να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα από μικρόβια, μύκητες, βακτήρια και ιούς πάσης φύσεως.

Περιέχει δύο κύριες ουσίες στις οποίες αποδίδονται οι βιολογικές ισχυρές της δράσεις και αυτές είναι η καρβακρόλη 5-isopropyl-o-cresol, 5-isopropyl-2-methylphenol – C10H13OH και η θυμόλη (6-isopropyl-m-cresol – C10H14O). Aυτές οι δυο φαινολικές ενώσεις δρουν με συνέργεια δηλ συνδυαστικά. Στη ρίγανη βρίσκουμε επίσης σίδηρο και είναι ένα από τα βότανα με το μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.
Το αιθέριο έλαιο ρίγανης είναι μια ασφαλής αλλά και ισχυρή ουσία γι’ αυτό η χρήση της δεν θα πρέπει να γίνεται αλόγιστα. Η χρήση του πρέπει να γίνεται με προσοχή και μόνο αφού πρώτα αραιωθεί, γιατί αλλιώς μπορεί να ερεθίσει επικίνδυνα το δέρμα και τους βλεννογόνους.
Να αποφεύγεται η θεραπευτική χρήση της ρίγανης κατά την εγκυμοσύνη.
Προσθέστε λίγες σταγόνες από λάδι ρίγανης μέσα στη σαπουνάδα για το πλύσιμο των πιάτων για να τα απολυμάνετε.

INCI Name: Origanum Vulgare ssp. Hirtum oil
 
Προσοχή: Οι πληροφορίες αυτές έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.  Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε έλαιο για θεραπευτικούς σκοπούς, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες.
 


Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Αιθέριο έλαιο Ρίγανη Βιολογικό Ελληνικό 5ml

  • Κατασκευαστής: Phytosophia
  • Κωδικός Προϊόντος: EO-OreganoGBIO-5
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 11,80€
  • 7,20€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 5,81€

Ετικέτες: Ρίγανη, Αιθέριο έλαιο ρίγανη, Αιθέρια έλαια, Μύκητες, Μυκητοκτόνο, Αντιβακτηριακό, Αντισηπτικό, Απολυμαντικό, Αντιβιοτικό, Κρυολόγημα, Γρίπη, Βήχας, Σίδηρος, Βιταμίνη C