Ποιοι είμαστεΕίναι η Θάλεια, ο Πέτρος και η Ευτέρπη. Μεγάλωσαν σε αγροτική οικογένεια και ακολούθησαν ο καθένας τους διαφορετικό δρόμο. Ωστόσο η αγάπη τους για τη γή και ο σεβασμός στα προϊόντα της, τους δημιούργησε την διάθεση να αξιοποιήσουν τα χωράφια της οικογένειας με καλλιέργειες διαφορετικές από τις συνήθεις. Τα αρωματικά φυτά τους κέντρισαν το ενδιαφέρον και τον Μάιο του 2013 ξεκίνησαν την καλλιέργεια. Φυτεύτηκαν τα πρώτα 10 είδη και τον Μάιο του 2014 προστέθηκαν ακόμη 2 είδη.

Το 2014 και αφού ήρθε η πρώτη παραγωγή, ιδρύθηκε η ΦΥΤΟΣΟΦΙΑ Ι.Κ.Ε. Σκοπός ήταν η δημιουργία μιας μικρής μεν αλλά καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής. Ξεκινώντας λοιπόν από την καλλιέργεια και φτάνοντας στην συσκευασία και την διάθεση, κάθε στάδιο της παραγωγής έχει την προσοχή και την φροντίδα των ανθρώπων της Φυτοσοφίας, που μοιράζονται το πάθος για την ποιότητα και την αγάπη για τα βότανα. Έτσι εστιάζουμε καλύτερα στην φροντίδα κάθε καλλιέργειας και εφαρμόζουμε σχολαστικά τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας. Κάθε διαδικασία γίνεται από ανθρώπινα χέρια, ενώ οι μηχανές επεμβαίνουν μόνο και όταν είναι απαραίτητο. Με αυτό τον τρόπο, από την επιλογή των φυτών ως την συσκευασία, έχουμε μια σαφή και συνολική εικόνα της ποιότητας κάθε προϊόντος μας.


Οι άνθρωποι της Φυτοσοφίας

Θάλεια Καραφύλλη: Αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, το 2004 αποφασίζει να εγκαταλείψει την Αθήνα για να εγκατασταθεί στην Αμμουδιά Σερρών, όπου γεννήθηκε και τελείωσε το σχολείο. Ο πατέρας ασχολείται ακόμη με τα χωράφια, αλλά οι συμβατικές καλλιέργειες δεν έχουν μέλλον. Την γοητεύει η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα και η ανάγκη αλλαγής πλεύσης. Συζητάει με τον αδελφό της Πέτρο, και από κοινού αποφασίζουν να τολμήσουν. Είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και τον σχεδιασμό των προϊόντων.

Πέτρος Καραφύλλης: Μηχανολόγος στο επάγγελμα, συμβάλει με αποφασιστικό τρόπο στην βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας. Επινοεί και δημιουργεί μικρές έξυπνες μηχανικές λύσεις που βοηθούν, ώστε οι εργασίες που γίνονται με τα χέρια (συγκομιδή, ξήρανση, επεξεργασία, συσκευασία) να γίνονται πιο αποδοτικές. Καθώς το έχει και με την τεχνολογία, είναι υπέυθυνος για την παρουσία μας στον κόσμο του διαδυκτίου.

Ευτέρπη Καραφύλλη: Πρώην νηπιαγωγός, διατηρεί στην Αθήνα κατάστημα με δώρα, πολλά από τα οποία είναι δημιουργίες της. Δημιουργεί χειροποίητες συσκευασίες για ειδικά πακέτα δώρων με τα προϊόντα της Φυτοσοφίας.

Αλέξανδρος Μιτρόφ: Η καλλιέργεια, η συγκομιδή, η αποξήρανση και η επεξεργασία των δρογών απαιτούν μόχθο και προσήλωση. Η δική του καθημερινή ενασχόληση με όλα αυτά, συμβάλει στο να υλοποιήσουμε το όραμά μας.